iklan komersil

dewan pemuda pas kawasan ipoh timur 08013010068528 bank islam malaysia berhad

DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN IPOH TIMUR 08013010068528 bank islam malaysia berhad

Jumaat, Januari 15, 2010

pertama kali DPPKIT berusrah di kediaman baru KP DPPKITTaman Botani, 14 Jan - Buat kali pertamanya, ana sampai ke kawasan perumahan baru dan luas di Taman Botani. Kawasan ni dah masuk Kawasan Gopeng dah tapi ramai AJK DPPKIT ni tinggal kat kawasan ni. Sesat jugak lah ana untuk sampai ke rumah ni.

Ipoh Timur Cakna Masyarakat!


Ustaz Rahmat, AJK Pas Kawasan Ipoh Timur menyampaikan sumbangan beg sekolah sambil diperhatikan oleh Ustaz Faisal , Timbalan Ketua Dewan Pemuda Pas Kawasan Ipoh Timur
 
Antara keluarga yang menerima sumbangan beg sekolah

 Ustaz Faisal dan Ustaz Rahmat mencubakan pakaian sekolah kepada penerima sumbangan

"Setiap langkah pergi ke sekolah, akan mendapat pahala" Mungkin itulah dialog yang dibualkan oleh Ustaz Faisal ketika menyarungkan kasut sekolah kepada penerima sumbangan.

"Belajar rajin-rajin ye. Dah besar nanti jadi penegak Agama Allah tau." 

Wajah ceria penerima bantuan barangan kelengkapan sekolah bergambar di hadapan kedai Pakaian Kah Kit.


Pada 27/12/09 yang lalu, Lajnah Kebajikan DPPK Ipoh Timur dengan kerjasama Lajnah Kebjikan Kawasan Ipoh Timur telah mengadakan satu program sumbangan bantuan persekolahan kepada beberapa keluarga yang kurang berkemampuan di sekitar kawasan ini.

Dua tempat yang dipilih untuk menjayakan program ini ialah Taman Cempaka dan Kg Sri Murni. Sumbangan yang diberikan berbentuk set perlengkapan sekolah seperti beg serta alat tulis. Selain itu dua orang pelajar yang bertuah telah terpilih untuk menerima sumbangan pakaian sekolah yang ditaja sepenuhnya oleh Syarikat Pakaian Kah Kit. Mereka telah dibawa sendiri ke kedai tersebut bagi mendapatkan suit pakaian mereka.

Sumber dari DPP Perak.