iklan komersil

dewan pemuda pas kawasan ipoh timur 08013010068528 bank islam malaysia berhad

DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN IPOH TIMUR 08013010068528 bank islam malaysia berhad

Ahad, Jun 30, 2013

Dewan Pemuda PAS Ipoh Timor menjuarai Tournament Paintball 2013


Pasukan dari Bukit Gantang
Pasukan dari Tambun, yang turut disertai oleh AF Ustaz Hafez Sabri
Team kami - Bola Cat 
konon ganas le tu ....
dari kiri - YB Ustaz Zawawi Abu Hassan (Ketua Pemuda DPPN), Ustaz Azmin Basya (Pengerusi DACS) dan Saudara Shahril Jalaluddin (Ketua Pemuda DPPKIT)
Ucapan penutup oleh YB DUN Semanggol
Hafiz, salah seorang dari pasukan Taliban X
Shahrizal, JPC Kampung Seri Kinta juga dari pasukan Taliban X
Pasukan Taliban X dari Ipoh Timor bergambar dengan piala pusingan
semua pasukan yang terlibat dari Ipoh Timor iaitu Bola Cat, Geng Surau dan Taliban X meraikan kemenangan mereka
menjulang piala pusingan yang akan pulang ke Markas UPU Pengkalan Barat, PAS Ipoh Timor

30 Jun 2013, Kem Hanifa, Gopeng - Alhamdulillah, syukur kepada Allah SWT kerana telah mengurniakan kemenangan dan kejuaraan kepada kami sebagai johan dalam kejohanan Liga Sukan Paintball Piala YB Ketua Pemuda PAS Perak anjuran Lajnah Kesenian, Kebudayaan dan Sukan atau dikenali sebagai DACS (Department Art, Culture and Sports), Dewan Pemuda PAS Perak siang tadi. 

Kejohanan tersebut telah dirasmikan oleh Ketua Pemuda PAS Perak iaitu YB Ustaz Zawawi Abu Hassan (YB DUN Semanggol) dan disertai oleh 13 pasukan dari pelbagai peringkat kawasan. Ada dari Jabatan Amal Perak, Bukit Gantang, Lumut, Tambun dan dua pasukan yang turut menyertai yang tidak kurang hebatnya dari belia-belia pekerja kilang Murrota A dan Murrota B yang mana pasukan mereka turut disertai oleh dua orang muslimat. 

Dewan Pemuda PAS Ipoh Timor telah menghantar tiga pasukan yang bernama Bola Cat, Geng Surau dan Taliban X dan akhirnya Taliban X berjaya masuk ke peringkat akhir seterusnya berjaya menggondol piala pusingan kejohanan, hadiah pakej percutian ke Lake Town Resort dan wang tunai RM300. 

Kejohanan yang bermula dari seawal jam 8.30 hingga 5.00 petang itu diakhiri dengan ucapan penutup dan penyampaian hadiah dan pingat serta piala pusingan oleh YB Ustaz Zawawi Abu Hassan, dengan penuh kepuasan walaupun inilah pertama kali kami beraksi dalam arena sukan paintball.