iklan komersil

dewan pemuda pas kawasan ipoh timur 08013010068528 bank islam malaysia berhad

DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN IPOH TIMUR 08013010068528 bank islam malaysia berhad

Jumaat, Mei 27, 2011

PROGRAM SUMBANGAN FAKIR MISKIN

sedikit tazkirah dan taklimat disampaikan oleh Ketua Lajnah Kebajikan & Kemasyarakatan Kawasan Ipoh Timor, AF Ustaz Rahmat Yunus
antara peserta fakir miskin yang mendapat bantuan sumbangan dari kalangan muslimin sedang asyik mendengar tazkirah dari AF UStaz Rahmat Yunus
peserta dari kalangan muslimat yang mendapat bantuan
antara barangan asas yang telah dibungkus dan sedia untuk diagih-agihkan
amilin dari Lajnah Kebajikan dan Kemasyarakatan peringkat Kawasan dan Dewan Pemuda Ipoh Timor sedang sibuk bertugas menyediakan peralatan dan barangan sumbangan
semoga barangan keperluan dapur ini dapat meringankan perbelanjaan harian kakak sekeluarga
ketua penerangan Kawasan Ipoh Timor Saudara Radzi Ibrahim sedang memanggil nama-nama perserta yang terlibat meneriman sumbangan
antara amilin dan AJK Kawasan dan Dewan Pemuda Kawasan Ipoh Timor melepaskan lelah selepas program selesai

27 Mei 2011, Ipoh Timor - Satu Program Sumbangan Fakir Miskin yang dianjurkan oleh Lajnah Kebajikan dan Kemasyarakatan peringkat DPPKIT usahasama peringkat Kawasan telah berjalan dengan jayanya malam ini. Sumbangan berupa barangan keperluan asas ini diberikan kepada penduduk dan masyarakat fakir miskin di sekitar DUN Pengkalan Barat dan Tebing Tinggi yang berada dalam Kawasan Parlimen Ipoh Timor dan Gopeng.

KELEBIHAN SELAWAT KEPADA NABI SAW

Rasulullah S.A.W telah bersabda bahwa, "Malaikat Jibril, Mikail, Israfil dan Izrail A.S. telah berkata kepadaku.

Berkata Jibril A.S. : "Wahai Rasulullah, barang siapa yang membaca selawat ke atasmu tiap-tiap hari sebanyak sepuluh kali, maka akan saya bimbing tangannya dan akan saya bawa dia melintasi titian seperti kilat menyambar."

Berkata pula Mikail A.S. : "Mereka yang berselawat ke atas kamu akan aku beri mereka itu minum dari telagamu."

Berkata pula Israfil A.S. : "Mereka yang berselawat kepadamu akan aku sujud kepada Allah S.W.T dan aku tidak akan mengangkat kepalaku sehingga Allah S.W.T mengampuni orang itu."

Malaikat Izrail A.S pula berkata : "Bagi mereka yang berselawat ke atasmu, akan aku cabut ruh mereka itu dengan selembut-lembutnya seperti aku mencabut ruh para nabi-nabi."

Apakah kita tidak cinta kepada Rasulullah S.A.W.? Para malaikat memberikan jaminan masing-masing untuk orang-orang yang berselawat ke atas Rasulullah S.A.W.

Dengan kisah yang dikemukakan ini, kami harap-harap kita perbnyakkan selawat dan tidak akan melepaskan peluang untuk berselawat ke atas junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W. Tambahan pula hari ini hari jumaat, banyak kelebihannya.Mudah-mudahan kita menjadi orang-orang kesayangan Allah, Rasul dan para malaikat.

ulasan : chegu H