iklan komersil

dewan pemuda pas kawasan ipoh timur 08013010068528 bank islam malaysia berhad

DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN IPOH TIMUR 08013010068528 bank islam malaysia berhad

Isnin, Januari 25, 2010

Program Mengumpulkan Pemuda-Pemuda PAS Ipoh Timur ke HEMPAP 1TKP sedang memberi ucapan kata-kata aluanpara pemuda sekitar Cawangan Tmn Temara, Kg Seri Kinta, Kg Pasir Puteh dan Kg Temiang sedang menjamu selera

banner yang canteekkk dari design Mat Kaiyoum Ent

SU DPPKIT sedang mengendalikan bahagian pendaftaran

ketua pemuda PAS Cawangan Kg Temiang
sedang sibuk di bahagian dapurmenu utama : Ayam Bakar !!!!

 
golongan peTUA juga turut memeriahkan majlis eheheh

Kg.Temiang, 25 Jan - DPPKIT dengan kerjasama PAS Cawangan Kg Temiang telah mengadakan Program Himpunan Pemuda-Pemuda dari kalangan ahli-ahli PAS di perkarangan Pasti Raudhatul 'Ilmi Kg Temiang bagi mendaftarkan nama-nama mereka untuk sama-sama menghadiri Program HEMPAP, Ahad ini. InsyaAllah satu bas akan menyusul dari sini.

Program yang di hadiri kira-kira 50 hadirin ini berakhir pada jam 11.00 malam

Islam Sebagai Jalan Penyelesaian


Sambungan dari kuliah perkaderan yang dipetik dari Kitab Risalah Pergerakan Ikhwanul Muslimin. Bahagian ke 2 dalam tajuk DAKWAH IKHWANUL MUSLIMIN, DAKWAH ABAD EMPAT BELAS HIJRIYAH.

Oleh kerana itu, (wahai pemuda) perbaharuilah iman, kemudian tentukan sasaran dan tujuan langkah anda. Sesungguhnya, kekuatan pertama adalah iman, buah dari iman ini adalah kesatuan, dan kesimpulan dari kesatuan adalah kemenangan yang gilang gemilang. Oleh kerananya, berimanlah anda, eratkanlah ukhuwah, sedarilah, dan kemudian tunggulah (setelah itu) datangnya kemenangan.

"Berikan khabar gembira kepada orang-orang yang beriman.: Dunia ini sedang dalam keadaan gundah gulana. Semua sistem yang ada telah gagal melakukan pembaikan. Sesungguhnya, tidak ada jalan keluar dari permasalahan itu kecuali Islam. Oleh kerananya, maralah kehadapan dengan asma Allah untuk menyelamatkannya. Semua orang sedang menunggu datangnya seorang penyelamat, dan penyelamat itu tiada lain kecuali risalah Islamiyah, di mana kalian yang membawa lenteranya dan memberikan khabar gembira kepada manusia tentang kewujudannya.

Wahai pemuda !
Sesungguhnya, manhaj Ikhwanul Muslimin itu telah jelas dari segi tahapnya dan langkah-langkahnya. Anda sebenarnya mengetahui apa yang kami inginkan dan kami amat memahami apa saja prasarana yang gunakan untuk mewujudkan kemahuan itu. Pertama-tama, kami menginginkan seorang yang muslim dalam pola pemikiran dan akidahnya, dalam moraliti dan perasaannya, serta dalam amal dan perilakunya. Ini merupakan salah satu keupayaan pembentukkan individu mukmin dalam dakwah kami. Setelah itu, kami menginginkan terbangunnya rumah tangga yang Islami juga dalam pola pemikiran dan akidahnya, dalam moraliti dan perasaannya, serta dalam amal dan perilakunya. Untuk itu, kami juga memperhatikan kaum wanita sebagaimana perhatian kami kepada kaum pemuda. Kami juga memperhatikan anak-anak sebagaimana perhatian kami kepada pemuda.

Setelah itu, kami juga menginginkan bangsa yang muslim. Untuk itulah, kami berusaha agar dakwah kami sampai ke setiap pelusuk, suara kami dapat didengari di setiap tempat, fikrah kami dapat difahami dengan mudah, serta dapat menerjah ke seluruh penjuru desa, kota, dan pusat-pusat kegiatan. Untuk itu, kami tidak akan menyia-nyiakan potensi dan prasarana yang ada. Setelah itu, kami menginginkan sebuah pemerintahan Islam yang dapat memimpin bangsa menuju masjid dan membimbing manusia kepada hidayah Islam, sebagaimana pemerintahan Islam sebelumnya yang telah berhasil membawa mereka ke jalan itu dengan bimbingan para sahabat Rasul, seperti Abu Bakar dan Umar ra.

Akan bersambung dalam tajuk yang sama pada siri kuliah akan datang ....