iklan komersil

dewan pemuda pas kawasan ipoh timur 08013010068528 bank islam malaysia berhad

DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN IPOH TIMUR 08013010068528 bank islam malaysia berhad

Isnin, Januari 11, 2010

Juara rakyat salahguna wang rakyat


DS Najib telah melancarkan program UMNO juara rakyat. Program ini adalah merupakan usaha UMNO yang terdesak untuk mengembalikan keyakinan dan sokongan rakyat pada UMNO. Seperti kata Najib, UMNO dah insaf atas segala kesilapan masa lalu selepas keputusan pru12 2008.

Yang menghairankan saya, kenapa mesti UMNO juara rakyat. Bukankah UMNO bersama BN memerintah Malaysia. Tidakkah UMNO sedar yang mereka ditolak oleh rakyat ialah kerajaan BN. Nampaknya UMNO hanya nak rakyat melihat UMNO saja yang juara rakyat dan bukannya BN, atau UMNO memang sedar faktor penolakan rakyat terhadap BN adalah kerana UMNO yang sudah dilihat terlalu jijik oleh rakyat. Mungkin ini lah jawapannya sehingga UMNO terpaksa bertungkus lumus untuk menampakkan yang UMNO lah juara rakyat.

Saya tidak kisah kalau UMNO nak ajak rakyat mengatakan dia juara rakyat, itu hak dia sebagai parti politik. Memang semua parti politik berusaha untuk mendapat sokongan dan dokongan rakyat. Persoalannya ialah kalau UMNO nak mengaku yang dia juara rakyat, adakah program dan projek yang dia buat dalam kempen UMNO juara rakyat menggunakan wang, tenaga, kepakaran dan lainnya dari UMNO sendiri? Najib umum peruntukan RM15.6 juta untuk baiki bumbung pangsapuri Sentosa, adakah ini duit dari tabung UMNO atau duit negara yang merupakan duit rakyat. Kenapakah projek ini diletakkan pemantauannya di bawah ICU Jabatan Perdana Menteri (JPM). Adakah gaji pegawai-pegawai ICU untuk projek ini dibayar oleh UMNO. Begitu juga dengan program dan projek-projek lain apakah dia tidak membabitkan wang negara dan jentera kerajaan.

UMNO kena jelaskan pada rakyat bahawa semua projek dan program yang UMNO buat dalam siri kempen UMNO juara rakyat adalah menggunakan wang, kepakaran dan jentera UMNO sendiri. Baru lah boleh UMNO dabik dada kata dia juara rakyat. Kalau tidak dia hanya jadi juara menyalahgunakan wang rakyat untuk kepentingan politik UMNO yang kian pudar dan mulai pupus.

Dato'Hj.Mahfuz Omar
Naib Presiden PAS
Ahli Parlimen Pokok Sena

Penawar penyakit kuning


Oleh : NKP DPPKIT

Salam ... pemuda kita mungkin ada masalah penyakit pada anak yang baru lahir... ini ada la petua sikit.

Selain mendedahkan bayi kepada cahaya matahari di waktu pagi dan memberi susu badan, ada cara lain yang patut diamalkan sejak mengandung lagi. Caranya dengan memakan epal hijau. insya Allah, jika anda mengamalkan petua ini, masalah penyakit kuning pada bayi akan dapat dielakkan.

Ambil seberapa banyak daun inai dan rebus bersama air hingga mendidih. Kemudian, campurkan dengan air sejuk supaya menjadi suam-suam kuku. Mandikan bayi sambil diiringi selawat. Ulangi mandian sehingga hilang kuning tersebut.Rebus lima hingga enam batang serai muda yang telah dibersihkan sehingga mengeluarkan bau. Kemudian biarkan air tersebut suam.

Setelah itu bolehlah anda memandikan bayi menggunakan air tersebut. Amalkan sehari sekali.Anda juga boleh mencuba dengan memberi bayi anda titisan air anggur hitam ke mulut bayi anda. Insya Allah ia amat mujarab untuk menghilangkan penyakit kuning bayi.

Bakar Gereja Dan Arak Kepala Lembu...Ini Kerja Sapa?
Kalau kita perhatikan gambar kiri, atas ini, yang menjadi proksi kes Arak Kepala Lembu memang UMNO. Klik sini untuk lebih lanjut mengenai berita bergambarnya. Persoalannya sekarang, siapa pula yang menjadi dalang dalam kes Bakar Gereja pulak ???? Adakah proksinya dari UMNO juga ????


Pemuda PAS Perak mengutuk tindakan melempar bom api di Gereja Taiping, beritanya ada di sini.Gambar kiri, merupakan salah satu dari gereja yang menjadi serangan molokov cocktail pelampau agama yang mungkin dari UMNO ....

                                                                                                                                                            

SEKITAR PROGRAM BENGKEL SUMBANG SARAN DAN HALA TUJU PAS KAWASAN IPOH TIMUR


Tempat Program

Majlis dirasmikan pembukaannya oleh TYDP, AF Ustaz Azmi Murad bin Yusof.

Di meja pendaftaran

Pegawai Pendaftaran Peserta Muslimin

Antara perserta muslimin yang hadir mengikuti kursus bengkel


Antara perserta dari DMP yang hadir mengikuti kursus bengkel


Antara AJK DPPKIT yang hadir ke bengkel


Ketua Fasilitator kita dari Ilmuan Ventures, Encik Azman

Antara AJK Cawangan Tmn SPPK yang hadir

Peserta dibahagikan kepada 2 kumpulan, ini kumpulan 1

yang ini  pulak kumpulan 2

Rehat makan tengahari

daripada kumpulan 2 dipecahkan lagi kepada 2 untuk membuat Kertas Kerja Perlaksanaan Program

ketua kumpulan masing-masing mempersembahkan kertas kerja Perlaksanaan Program yang bakal mereka jalankan


Para fasilitsator masing-masing dikurniakan sijil penghargaan daripada PAS Kawasan Ipoh Timur kerana kesudian mereka dalam membimbing dan menjayakan program Bengkel Hala Tuju PAS Kawasan yang kami adakan ini. Terima kasih diucapkan